side3

D

e

m

o

k

r

a

t

i

s

k

a


P

a

r

t

i

e

t


Länksidan

2021-april - maj.  Nu går jag igenom samtliga publiceringar för att sätta ut datum. Ibland direkt på klickbilden, eller annars på filen, dvs.

vad du får upp när du klickar.  Ibland kanske det inte är så relevant, jag gör bedömbningar, men oftast om det står och väger, tja, varför inte sätta ut datum för när filen skapades...

2021-02-14. Den tillfälliga bloggen

uppdateras sedan länge inte längre. .

Fortsättningsvis så övergår jag till

filmer med ljud i de fall en filmsnutt

anses befogad att publicera här. Då

tar den också avsevärt mer megabyte.


Mer problem 20221101 med den bloggen från WordPress, jag får ta och försöka (jobbar redan för fullt med det) göra något radikalt. Men jag kommer åt bloggen nu som administratör och kan kopiera över inläggen till ett WordPad-dukument i datorn. Det är ett framsteg, texterna är inte förlorade. Det är ju alltid förenat med vissa risker att publicera massa på någon ex. blogg, som någon annan äger.  Oj, vad massa jobb jag får med det nu oavsett hur jag hanterar det.  

20230203 ännu mer;  Det var också en fruktansvärd massa spam skriven, fast ju inte publicerad. Massa arbete, ta bort till skräpmapp och därifrån till papperskorg och så tömma papperskorgen på 30000 spam, det går inte i ett svep - och så samma ett mejl för varje spam m.m. Och så samma visa där oxå.  Ideellt allt. . 

2023-03-19.  Nu är alla inlägg fr den bloggen överförda till andra dokument (Paint). En del av dem fr start återfinns nu på första sidan!   

SAAB 2000 - det största och sista svensktillverkade passagerarflygplanet! Mer nedan! 

Ja, då har det kommit dithän nu att jag vill publicera lite större filer. Den här är på ca 1 Gb, 

men då blir det problem - igen med det här med Internet. Det har sina begränsningar för oss vanliga medborgare. Då skall det till etablisemanget och proffs.  Jag får lura lite på det här och se om det finns nån lösning. Tyvärr, jag är ledsen! 

Se kommentar om detta på Blogg! 

Kommentar om detta följer senare !  

.Andra världskriget utreds fortfarande, och det är bra och i och för sig borde det inte vara något konstigt.. Det började med en nation arga och gränsande till ursinniga människor efter den s.k. dolkstöten som kom med Versailles-freden efter första världskriget. Så byggdes det på med börskraschen 1929.  Det hela gick väl på något sätt sedan överstyr med Adolf Hitler och hans anhang vid makten.  Tyskland gjorde anspråk då på att bli en stormakt i Europa, och man kunde också blivit det, om inte dessa styrande blivit övermodiga och kanske fått storhetsvansinne.  Man höll ju faktiskt på att färdigställa två st hangarfartyg - tänk det, hangarfartyg på andra sidan svenska sydkusten.... Man var först med jetdrivna flygplan, V2  raketen - förebilden till dom senare interkontinentala robotarna.  Man måste säga att det är imponerande allt vad man höll på med i alla fall, den uppfattingen har jag fått efter att ha studerat bara en del av allt.  Men det handlade ju också slutligen om vem som skulle bli först med atombomben.  Och så slutade det hela med uppdelningen i två block - väst mot öst. So what, historiens gång.  

   Fartyget ovan - Blücher - deltog vid invasionen av Norge 1940, det var bemannat med ofattbara 2400 man varav 1000 dog vid sänkningen i Oslofjorden i april 1940. 1400 man räddade sig iland.  Det var en stor förlust för nazityskland naturligtvis, Hitler var ursinnig och skickade bombplan att bomba fästningen sönder och samman varifrån eldgivningen hade kommit som sänkte Blücher, Det lyckades väl ändå bara sådär...En så´n där

gammal fästning i sten bet väl dåtidens

bomber ändå inte så mycket på...

Sänkningen blev ändå inte någon avgörande faktor för invasionen, utan den genomfördes ju ändå, som dom flesta väl vet.  

    Mer på min Blogg om  denna sidan! 

Svenska Amerika linjens M/S Blankaholm

Info   Klicka här

Svenska Amerika linjen (S.A.L.) :s största fartyg, MS Stockholm, byggdes inte i Sverige, utan märkligt nog i Italien 1939-40.  Hon sattes aldrig i trafik, då andra världskriget kom emellan. Hon ägdes senare av en mängd olika rederier.

Källa: Wikipedia

 

Det blev fel förut, sista fartyget var det inte, men det största! 

   DAGS ATT STARTA UPP LINJEN IGEN !?

Igen om Tito Beltran, operasångaren , 

2 st  publiceringar varav en varit förut, men skadar inte publicera igen.  Undrar vad dom tycker om Sverige egentligen

chilenarna, med tanke på den där rättsskandalen om Boliden också.  Sverige fick backning från människo- rättsorganisationer om det där fallet också i veckan, men det viftar man bort bara, åtminstone officiellt. 

              Klicka här för bilden.

En ung Kung Karl den XVI Gustaf.

Kungsgatan, Uppsala 1947!  Så såg Kungs- gatan i Uppsala ut 1947. Kanske kommer senare en bild också på hur den ser ut idag....

En tidigare Kung, Karl den XII

Från 202302: Nu får den här sidan om Nyheter fortsätta på Demokratiska partiets sidan 1, där finns gott om plats!