side3

D

e

m

o

k

r

a

t

i

s

k

a


P

a

r

t

i

e

t


Fortsättningsvis så övergår jag till

filmer med ljud i de fall en filmsnutt

anses befogad att publicera här. Då

tar den också avsevärt mer megabyte.


SAAB 2000 - det största och sista svensktillverkade passagerarflygplanet! Mer nedan! 

Ja, då har det kommit dithän nu att jag vill publicera lite större filer. Den här är på ca 1 Gb, 

men då blir det problem - igen med det här med Internet. Det har sina begränsningar för oss vanliga medborgare. Då skall det till etablisemanget och proffs.  Jag får lura lite på det här och se om det finns nån lösning. Tyvärr, jag är ledsen! 

Se kommentar om detta på Blogg! 

Kommentar om detta följer senare !  

.Andra världskriget utreds fortfarande, och det är bra och i och för sig borde det inte vara något konstigt.. Det började med en nation arga och gränsande till ursinniga människor efter den s.k. dolkstöten som kom med Versailles-freden efter första världskriget. Så byggdes det på med börskraschen 1929.  Det hela gick väl på något sätt sedan överstyr med Adolf Hitler och hans anhang vid makten.  Tyskland gjorde anspråk då på att bli en stormakt i Europa, och man kunde också blivit det, om inte dessa styrande blivit övermodiga och kanske fått storhetsvansinne.  Man höll ju faktiskt på att färdigställa två st hangarfartyg - tänk det, hangarfartyg på andra sidan svenska sydkusten.... Man var först med jetdrivna flygplan, V2  raketen - förebilden till dom senare interkontinentala robotarna.  Man måste säga att det är imponerande allt vad man höll på med i alla fall, den uppfattingen har jag fått efter att ha studerat bara en del av allt.  Men det handlade ju också slutligen om vem som skulle bli först med atombomben.  Och så slutade det hela med uppdelningen i två block - väst mot öst. So what, historiens gång.  

   Fartyget ovan - Blücher - deltog vid invasionen av Norge 1940, det var bemannat med ofattbara 2400 man varav 1000 dog vid sänkningen i Oslofjorden i april 1940. 1400 man räddade sig iland.  Det var en stor förlust för nazityskland naturligtvis, Hitler var ursinnig och skickade bombplan att bomba fästningen sönder och samman varifrån eldgivningen hade kommit som sänkte Blücher

Sänkningen blev ändå inte någon avgörande faktor för invasionen, utan den genomfördes ju ändå, som dom flesta väl vet.  

    Mer på min Blogg om  denna sidan! 

Svenska Amerika linjen (S.A.L.) :s största fartyg, MS Stockholm, byggdes inte i Sverige, utan märkligt nog i Italien 1939-40.  Hon sattes aldrig i trafik, då andra världskriget kom emellan. Hon ägdes senare av en mängd olika rederier.

Källa: Wikipedia

 

Det blev fel förut, sista fartyget var det inte, men det största! 

   DAGS ATT STARTA UPP LINJEN IGEN !?